19 augusti 2017
15:00

Hille IF

Referat: Fagersta Södra IK - Hille IF

Södra fick med sig 1 pinne i hemmamötet mot Hille IF på Onsjövallen efter att matchen slutar 3-3. Det var Södrakillarna som började i ett rasande tempo och spelade ut gästerna totalt i inledningen. Redan efter 1 minut så får Adam Östberg ett fint läge efter ett mönsteranfall men adams skott går strax över ribban. 1-0 till Södra kommer i den 4:e minuten då kapten Jocke Larsson placerar in bollen bakom hillekeepern efter att Emil Johansson spelat fram. Södra fortsätter att trycka på och radar upp målchanser , först är Adam Östberg helt ren med målisen men avslutet går rakt på målisen. Därefter så har Södra 3 ytterligare frilägen som man inte förvaltar . Södra har även boll som träffar målramen då Johannes Körkkö testar skottlyckan. Innan det ens gått 15 minuter så har Södra bränt 4 rena frilägen . Plötsligt från ingenstans så gör Hille både 1-1 och 1-2 . Hille får en straff i den 16.e minuten som Arman i Södramålet räddar snyggt men på returen så slår straffskytten in bollen i mål. Endast 1 minut senare 1-2 gör Hille efter ett försvarsslarv där en Södraspelare tappat bollen och anfallaren i Hille kommer fri med Arman i målet och gör inget misstag. Södra lät sig inte nedslås utan gör 2-2 i den 24:e minuten och återigen så är det kapten Larsson som låter vänsterna tala. Södra får en frispark från ca 20-25 meter och Jocke lägger upp bollen och dundrar upp den i krysset bakom en chanslös målis. Nästa kalldusch för Södra kommer i den 34:e minuten då Hille får en frispark långt ute vid sidlinjen som man lyfter mot Södras straffområdet den går över alla spelare i straffområdet och studsar i stolpen och in och 2-3 är ett faktum. södra har ett par kvitteringschanser i slutet utav första utan resultat så bortalaget Hille går till halvtidsvila med en 2-3 ledning.

I andra så har både Wille Klasén och Adam lägen att kvittera utan att siktet är rätt inställt. Tyvärr så måste en för dagen mycket pigg Adam Östberg utgå pga skada och in kommer Artur Poghosyan som kommer tillbaka från sin långa skadeperiod. 3-3 kommer i den 68:e minuten då Jama Hassan gör ett mycket vackert mål, Wille snurrar upp sin back och skickar in bollen till Jama i straffområdet som tar ner bollen på bröstet och dunkar in bollen på volley bakom Hillemålisen. Wille Klasén har lekstuga på sin kant och kommer fri med målvakten igen som räddar på nytt. Södra fortsätter att trycka på och Wille får 2 chanser till att näta men bolluslingen ville inte in i målet ikväll för Wille. Hille sticker upp i en kontring och arman får briljera i målet med en fin parad , Hille prickar även stolpen i samband med en hörna. Södra har ett par chanser till i slutskedet men inget som resulterar utan matchen slutar 3-3.

Det här är en match som Södra skulle avgjort redan i första men tyvärr så missade man på tok för många chanser och bjöd Hille på sina mål. Ett riktigt surt poängtapp där Södra hade ett bollinnehav på 70-30 ca. Nu gäller det att komma tillbaka till nästa helg då vi ska till Hofors för en mycket viktig match.